Anna Sjövall har sedan 2017 varit Teater Hallands VD och konstnärliga ledare och har nu tackat ja till ytterligare fyra år.

– Det känns roligt och väldigt fint att få förtroendet att fortsätta, säger teaterchefen i Varberg.

Under Annas år på teatern har hon regisserat Per Gessle-musikalen Halland Love Stories med kärlekshistorier från hallänningar, den nationella uppsättningen av Harold Pinters Presskonferensen, arbetsplatsföreställningen Bäst på jobbet, Sorgens Borg eller döda kaniner säger inte aj, samt Stolthet och fördom eller The Story ofMr Darcy, MrBingely, MrWickham, Mr Collins och Mr Bennet.

– Vi i styrelsen och medarbetarna är mycket glada att Anna vill fortsätta leda Teater Halland ytterligare fyra år. Hennes energi och engagemang ger kraft och lyfter fram en repertoar som får gensvar hos vår publik, säger GunMarie Stenström, ordförande i Teater Hallands styrelse.

Sedan 2016 har teatern stadigt ökat sina publiksiffror och dubblat antalet spelade föreställningar. Under 2019 spelades 220 föreställningar, vilket är mycket för en liten teater med 18 anställda. Med samtalskvällarna Skavet och Osminkat, liksom Doc Lounge, har scenen i Varberg blivit en viktig mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter.

– Teater Halland är inne i en spännande utveckling som jag vill jobba vidare med, säger Anna Sjövall.

Vad vill du göra framöver?
– Tillsammans med medarbetarna vill jag fortsätta att utveckla teatern till en av de intressantaste scenerna i landet, med stark förankring hos den halländska publiken. Gensvaret vi får på våra föreställningar, samtalskvällar och möten med publiken, visar att vi är på rätt väg. Idag är det viktigare än någonsin att vi lyssnar på människor och försöker närma oss varandra för att motverka en samhällsutveckling som präglas av rädsla, misstro och avstånd mot det som är annorlunda.

Presskonferensen genomfördes av teatrar över hela landet den 10 februari 2018 – Anna Sjövall var regissör och initiativtagare till projektet, foto Malin Arnesson

Boka din plats på Länsteatrarnas vårmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Länsteatern Gotland inbjuder till Vårmöte och formellt Vårmöte/Årsmöte.

Tid: 19-21 april 2023 (Med möjlighet till ankomst eftermiddag/kväll 18 april)

Plats: Länsteatern Gotland i Visby.
Tema: Samverkan, Självständighet i ideologiskt utmanande tider.
Deltagaravgift: 1500kr

Under de senaste åren har våra Länsteatrar stått inför otaliga utmaningar som handlat om allt från corona, lokalproblematik till politiska förändringar kring uppfattningar av kulturens frihet.

Nu ses vi för att fundera vidare, blicka framåt, utbyta erfarenheter både som teaterchef/konstnärlig ledare eller politiker/förtroendevald.

Vi samlas på möte från lunch till lunch 19-21 april. De som behöver kan komma redan på eftermiddag/kväll 18 april, möjlighet till samkväm med musik tillsammans med de av oss som kommer tidigare. Baren öppen och möjlighet till enkel måltid att köpa.

  Jag vill äta lunch 19 april

  Jag vill äta middag 19 april

  Jag vill äta lunch 20 april

  Jag vill äta middag 20 april

  Jag vill äta lunch 21 april  Jag godkänner att denna anmälan är bindande.